Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15jan 2016

Marja heeft in januari wederom op verzoek van de Erasmus Universiteit clinics georganiseerd en uitgevoerd voor buitenlandse studenten.  Deze clinics worden meerdere malen per jaar gedaan met als doe buitenlandse studenten te leren fietsen dmv een aantal basis vaardigheden en het instrueren van een fietsmaatje die de verdere begeleiding doet. Tweede doel is het buitenlandse studenten die wel kunnen fietsen te laten wennen aan jet Nederlandse fietsverkeer.

20feb 2016
De fietsersbond heeft een nieuwe uitgave verzorgd “Ik leer fietsen”. Hierin worden op heldere wijze de basis verkeersregels uiteen gezet en er er is een oefen programma voor de lerende fietser opgenomen. Deze leergang is mede gebaseerd op de door het Fietscollege geïntroduceerde techniek van het “Flappen”.
07mrt 2016

hetfietscollege_009De Fietsersbond gaat het project “Fietsen alle jaren” uitvoeren. Doel is dat vrijwilligers in een (electrische) riksja gaan fietsen met niet mobiele ouderen. Om op die manier ouderen een leuk uitje te beiden en hun in staat te stellen hun verhaal (nog eens) te kunnen vertellen en jongeren op die manier kennis te laten maken met een verleden waar ze wellicht geen weet van hebben. Ruud zal op verzoek van de fietsersbond de opleiding gaan verzorgen van de vrijwilligers.
(www.fietsenallejaren.nl)