Onze missie

Waarom fietsles?

Het fietscollege streeft naar een toename van veilig fietsgebruik. Fietsen is gezond, goedkoop en is leuk om te doen en draagt bij aan een schoon milieu. Wij geven fietsles aan iedereen die dat wil. Wij geven les volgens de veiligheids- en kwaliteitsstandaard van de Fietsersbond.

Beginners

Kunt u nog niet fietsen dan leert u eerst de basisvaardigheden, de techniek van het fietsen. U leert de fiets beheersen. Wij leren u – onder andere – balans houden, ontspannen sturen, over de schouder kijken en hand uitsteken, kunnen opstappen en in een rechte lijn wegfietsen bij het groene verkeerslicht, remmen met daarna veilig afstappen en een noodstop maken. U volgt uw eigen leertempo. Uit ervaring weten wij dat de gemiddelde beginner ongeveer 10 lessen van 1 uur nodig heeft.

Gevorderden

Als u dan kunt fietsen is het tijd voor de volgende stap: het met voldoende zelfvertrouwen veilig in het verkeer bewegen. Wij fietsen met u door de stad. U leert kijken naar het verkeer vanuit uw positie als fietser. U leert obstakels te nemen zoals de tramrails en verkeersdrempels. Verkeersinzicht en gedegen kennis van de verkeersregels komen ook aan bod. Afhankelijk van hoe snel u leert is de tijdsinvestering tussen 3 en 7 uur.

U bent ook van harte welkom bij Het fietscollege wanneer u:

  • Gewoon eens een uurtje met ons wilt oefenen in het drukke stadsverkeer
  • Een update wenst van uw verkeerskennis en verkeersinzicht
  • Zich afvraagt of u nog behendig genoeg bent en adequaat reageert in het verkeer
  • Een bepaalde (dagelijkse) lastige route wilt leren fietsen
  • Wilt oefenen met fietsen in het donker of oefenen met slechte weersomstandigheden
  • Kleine reparaties wilt leren uitvoeren of bijvoorbeeld alleen een band wil leren plakken

hetfietscollege_005